TILLYKKE MED DIN NYE RHODODENDRON

KÆRE RHODOEJER !

 Til lykke med din nye RHODODENDRON.

Jeg vil give dig nogle råd med på vejen:

1     Planten skal opbevares i skyggen indtil plantningen kan foretages. Har du fået planten i en plastikpose (klumpplante), lad den blive i posen. Er planten leveret i en plastpotte, så lad den stå i potten til plantehullet er klart. (Skal planten først plantes om nogle dage, skal den enten opbevares i sin plastpotte, eller er det en klumpplante, skal den sættes i et midlertidigt plantehul – husk i begge tilfælde at vande!)

2     Plantehullet skal være ca. 10 cm dybere end plantens rodklump, og ca. 20 cm. bredere hele vejen rundt om rodklumpen. (Endnu bredere ved store planter, som tommel-fingerregel: ½ balle spagnum pr. plante).

3     Rhododendron skal plantes i grov ugødet spagnum. (Ph-værdi ca. 4,0). Spagnummen skal være gennemvandet/våd inden planten placeres i plantehullet. (Gamle grannåle og fyrrenåle må gerne iblandes spagnummen indtil 20%. Undgå at anvende kompost, som kan være for ‘kraftig’ for plantens sarte rodnet).

4     Rhododendron må aldrig anbringes dybere i plantehullet, end den tidligere har været plantet. (Det er nemt at se på rodklumpens faste overflade)

5     Planten placeres i korrekt højde i plantehullet, og den våde spagnum presses fast omkring rodklumpen med hænderne, så at planten står fast i hullet. (Ikke noget med at trampe med fødderne!)

6     Rhododendron skal vandes straks efter plantningen, også selv om spagnummen er gennemvåd. Bagefter skal der vandes ofte, også i perioder uden sol.

7     Anvend kun rigtig Rhododendrongødning efter pakningens anvisning.

 

Hvis du bruger disse enkle råd, vil din Rhododendron STORTRIVES.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Gode råd. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s