POTTEDE PLANTER UDE I HAVEN I FROSTVEJR

Hvis du som jeg har en lille “planteskole” med pottede planter, kan der i strenge vintre opstå et problem, når potterne står ude. Problemet er skiftevis smeltende og frysende sne i potternes overflade. Når sneen smelter, og bliver til stående vand i den frosne potte, for derefter at fryse igen, vil det frosne vand “skære” i, eller beskadige plantens rodhals. Når det gentager sig mange gange i løbet af vinteren, kan det risikeres, at barken er så beskadiget, at planten dør i løbet af de første forårsuger. Derfor LÆG PLANTERNE NED så tøvandet kan løbe fra. Placer planterne således, at de ikke ruller rundt mellem hverandre. Når det bliver forår rejses de op igen. Dæk dem eventuelt også til med granris eller en tynd firberdug. Dette råd gælder især træede planter.
Stauder i potter overlever bedst i det fri, men under et dække, så de ikke hele tiden tør i overfladen. Det stående vand trænger måske lidt ned i potten, med fare for at planten rådner.
Det er altid bedst at planterne overvintrer i skygge.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Gode råd. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s