RHODODENDRON ‘BLUE BOY’

Portræt af en hybrid

Rhododendron ‘Blue Boy’ på sin plads på nordsiden af et hegn.

‘Blue Ensign’ x ‘Purple Splendour’  fra Watson i USA 1965. i handlen fra 1981.       Formentlig det nærmeste man stadig kan komme en blå rhododendronblomst. Farven må nærmest beskrives som violet med en blålig tone. Alt efter lyset, og tidspunktet på dagen, forekommer farven dog mere eller mindre blå. Blomstrer fra ultimo maj og ind i juni. Blomsterne sidder i klaser på 11-13 stykker. De enkelte blomster har stærkt krusede kanter, med indv. sortrød ganetegning og dekorative hvide støvdragere.

Løvet er mørkegrønt og planten meget velformet. På 10 år bliver den knap en meter høj og lidt bredere. Hårdførheden er god på en let beskyttet vokseplads i halvskygge eller konstant let skygge. Mine egne erfaringer med planten er gode. Her vokser den på nordsiden af hegn, altså lidt beskyttet, hvilket også får blomsterfarven til at falme mindre. På den vokseplads plejer den at remontere med en lille blomstring i september.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Blå Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s