RHODODENDRON ‘PHYLLIS KORN’

Portræt af en hybrid

R. ‘Phyllis Korn’ med meget store blomster og rødorange ganetegning medio maj.

En dejlig robust plante og smuk blomst, bestående af krydset ‘Diane’ x ‘Gomer Waterer’, lavet af  H.R.Korn 1969 og markedsført af W.J.Shrauger, USA, 1981.
Meget store svagt krusede cremefarvede blomster fra beg. af maj og i næsten 4 uger. Den er en af de længst blomstrende hybrider. Ganen skifter farve undervejs fra rødorange til æblegrøn. Væksten er opret og kraftig. Bladene er store og halvblanke. Som 10-årig er busken ca. 150 cm høj og 160 cm bred. Den er fuldt hårdfør, men en plads i vekslende sol/skygge er at foretrække, da løvet kan blive lidt lyst i stærk sol. (Egen erfaring).

Senere i blomstringsforløbet ændrer ganetegningen sig til æblegrøn. Farven forstærkes oven i købet mere end det fremgår af billedet.

Vores plante står i et hævet bed i fuld som fra morgen til aften, selv om den af Harold Greer i USA anbefales til let skygge eller vekslende sol. Den har den længste blomstring af alle de ca. 60 rhododendron i området, og vi nyder dagligt forandringen fra gylden til æblegrøn ganetegning i takt med blomsternes aldring.

R. ‘Phyllis Korn’ produceres både i Tyskland og i Danmark. Velassorterede planteskoler burde have den.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Creme Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s