RHODODENDRON ‘BETTY MUIR’

Rhododendron ‘Betty Muir’ ultimo maj.

Portræt af en hybrid

‘Betty Muir’ er af ukendt oprindelse fra USA. Formentlig dog en hybrid med kiusianum, eller måske en klon af kiusianum. Planten er meget rigtblomstrende med sart rosa blomster fra midten af maj.  Blomsterne er ca. 2 cm i Ø, De er tætsiddende og det virker som om de alle “kigger” mod betragteren.

Bladene er små, dybgrønne og glinsende. De er kun ca. 1,2 cm lange. Også om vinteren er løvet meget smukt. Væksten er kompakt, meget tæt og rund, og planten er som 10 årig omkring 35 cm høj x 50 cm bred. Den er yderst hårdfør og tåler med til -24 grader.
‘Betty Muir’ tåler fuld sol, og den kan bruges i forkanten af et bed, i den lille japanske del af haven, på terrassen, i det alpine stenbed, men også i trug og skåle.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Dværg Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter, Rosa Rhododendron, Små surbundsplanter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s