RHODODENDRON ‘JACK A. SAND’

Portræt af en hybrid.

R. ‘Jack A. Sand’ sidste uge i maj.

Udvalgt klon af ‘Homebush’ x ‘Cecile’ i et samarbejde mellem D.Wood, E.Sand og J.E.Eichelser i 1980.
En utrolig spændende farveudvikling. Den starter med rosenrøde knopper, derefter cremefarvede kronblade med en gylden markering øverst oppe. Ganen er orange til varm gul, og kanterne er varm rosa til sart rosa. De krusede kronblade giver en ekstra effekt. Blomstringen starter medio maj og varer i 3 uger, hvor udviklingen af farverne er et spektakulært skue.

Efterårsfarven på løvet er næsten opsigtsvækkende.

Nyvæksten er bronzefarvet og høstfarverne er orange og røde. Løvet falder relativt sent, og forinden står det bronzefarvet og blankt, som en fin kontrast til de øvrige stedsegrønne Rhododendron i bedet. Planten er opret i væksten og bliver 150 cm høj over mange år, men en del smallere. Med tiden bliver den som et lille træ. For at få det fulde udbytte bør den plantes i fuld sol. Den er meget hårdfør, vi har aldrig oplevet vinterskader!

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Azalea, Creme Rhododendron, Gule og orange Rhododendron, Rhododendron/Azalea løvet, Rhododendronportrætter, Rosa Rhododendron og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s