RHODODENDRON ‘AESCHBACHER’S RUBIN’ (syn. Schwitter’s Rubin’)

R. 'Aeschbacher Rubin' fotograferet den 1.6.2012

R. ‘Aeschbacher Rubin’ fotograferet den 1.6.2012

Portæt af en hybrid

En i Schweiz kendt TV-shovmand, Kurt Aeschbacher, har lagt navn til denne Rhododendron, som stammer fra den Tyske planteskole H. Hachmann helt tilbage fra 1979. Først i 2007 fandt navngivningen sted, og fra 2011 blev den udbudt på salgslisterne.

Krydset består af R. ‘Oratorium’ x R. ‘Feuerschein’, som iøvrigt har givet flere forsk. resultater, og hermed også flere forsk. navnesorter, f.eks. ‘Erato’, ‘Negrito’ og ‘Tarantella’.

‘Aeschbacher’s Rubin’ har en meget dyb blodrød blomst, hvis øverste kronblad indv. er dekoreret med en masse sorte pletter. Støvknapperne er vanilliehvide og meget lysende på den mørkerøde baggrund. Blomstringen finder sted fra medio/ultimo maj og knap 3 uger frem.

Løvet er mørkegrønt og glinsende blankt. Planten har en opret rundlig vækst og bliver på 10 år ca. 120 cm høj og 140 cm bred. Hårdførheden er særdeles god. En placering i vekslende sol/skygge vil betyde at blomsterfarven falmer mindre. Stærk og dyb skygge vil give en lidt mere åben vækst.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Røde Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s