RHODODENDRON CALENDULACEUM (Flamme Azaela)

R. calendulaceum fotograferet i juni.

R. calendulaceum fotograferet i juni.

Portræt af en art

Denne løvfældende Rhododendron (Azalea) stammer fra staten New York sydover via Carolinas til North Georgia, hvor den vokser på åbne ret tørre områder i lyse skove, på bakker og klippesider mellem 180 og 1500 m. højde.

Planten danner en opret, tætkronet busk eller med alderen et lille træ, som over mange år godt kan blive 4-5 m høj. Regn dog kun med en højde på ca. 120 cm på 10 år! Bladene er elliptiske og blødt behårede. Om efteråret farves de orange, gyldne og rødlige.

R. calendulaceum med de elegante lange støvdragerei juni.

R. calendulaceum med de elegante lange støvdragere
i juni.

Blomsterne er tragtformede. De sidder 5-9 sammen i klaser som springer ud samtidig med løvet eller lidt senere. Blomstringstiden er juni til lidt ind i juli. Farven er meget varierende fra klon til klon, men ligger inden for den gullige til orange skala. Enkelte kloner dog nærmest laksefarvede til laks-pink. De har en svag duft.

R. calendulaceum er velegnet både som solitærplante eller en del af en større bevoksning af løvfældende azalea. Planten er yderst hårdfør og det bedste resultat opnås ved en plads i fuld sol.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Azalea, Gule og orange Rhododendron, Rhododendron med duft, Rhododendronportrætter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til RHODODENDRON CALENDULACEUM (Flamme Azaela)

  1. Også denne her er jeg så heldig at eje.
    Vh
    Lisbeth

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s