AKTUELT I SEPTEMBER

Surbundshaven i september

Det er blevet eftersommer, men der er stadig nye oplevelser i haven. De springer da ikke så meget i øjnene, men er det rette planteudvalg repræsenteret, er der stadig mange indtryk at hente. Her et par idéer, hvis pladsen kan findes, eller der skal laves lidt om.

Magnolia sieboldii har stadig enkelte blomster efter en blomsterrig sommer.

Magnolia sieboldii har stadig enkelte blomster efter en blomsterrig sommer.

Overalt ses de røde frugter på Magnolia sieboldii.

Overalt ses de røde frugter på Magnolia sieboldii.

Cornus kousa 'Teutonia' har røde frugter som er ca. 2 cm i diameter.

Cornus kousa ‘Teutonia’ har mørkrosa til orangerøde frugter som er 2-3 cm i diameter.

Enkelte Rhododendron glæder haven med to årlige blomstringer. Det første billede jeg tog af R. trichostonum om efteråret går tilbage til 2004. Lige siden, hver eneste september måned, har den blomstret næsten lige så kraftigt som den gør det i juni. I år er ingen undtagelse. Planten har en helt solåben plads i et stort stenbed.

Rhododendron trichostonum var. Ingram medio september.

Rhododendron trichostomum var. Ingram medio september.

Det lysegrå beskyttende indument på R. yakushimanum 'Edelweiss' er endnu ikke "regnet af". Planten lyser op på lang afstand.

Det lysegrå beskyttende indument på R. yakushimanum ‘Edelweiss’ er endnu ikke “regnet af”. Planten lyser op på lang afstand.

R. rex i septembersolen er et imponerende syn. De store blade på 35x15 cm ses på stor afstand.

R. rex i septembersolen er et imponerende syn. De store blade på 35×15 cm ses på stor afstand.

I august viste jeg de første blomstrende Cyclamen. Lige nu (12. september) er der flere hundrede blomster, i nuancer fra renhvide til rosa. 

Læs om flere af planterne i artiklerne her i bloggen. 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Andre træer og surbundsbuske, Artikler, Dværg Rhododendron, Gode råd, Rhododendron, Rhododendron/Azalea løvet og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s