RHODODENDRON HAEMATODES

R. haematodes

R. haematodes har en dværgagtig lav og kompakt vækst.

Portræt af en art

Navnet betyder “som blod” – en fin henvisning til de meget røde blomster. R. haematodes vokser i store dele af det vestlige og nordvestlige Yunnan mellem 3.400 og 4.000 m højde omkring trægrænsen og over denne.

I naturen bliver planten fra en halv meter høj og indtil halvanden meter. Hos os i haverne er den væsentlig lavere, og den må absolut regnes som en af de bedste, eller den bedste, dværgrhododendron med røde blomster. Blomstringen finder sted i maj med 6-10 slanke klokkeformede blomster. En lille efterblomstring i sept. kan forekomme.

Planten udvikler sig meget lav og kompakt. Løvet er læderagtigt og forsynet med et uldent brunligt indument på undersiden. Hvis haven rummer et stenbed med store granitsten, grus og skræver er den selvskreven i dette bed. Jeg har valgt en plads med morgensol, men med en masse lys uden direkte overstandere resten af dagen. Jeg er imidlertid ikke i tvivl om, at planten kan tåle en mere solbeskinnet plads i haven.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Dværg Rhododendron, Røde Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s