RHODODENDRON WILLIAMSIANUM ‘MOERHEIMS PINK’

R. williamsianum 'Moerheim's Pink'

R. williamsianum ‘Moerheim’s Pink’

Portræt af en hybrid

Begyndende bronzefarvet tilvækst øverst i billedet.

Begyndende bronzefarvet tilvækst øverst i billedet.

Den tyske rhododendrondyrker Dietrich G. Hobbie i Westerstede i Tyskland krydsede for mange år siden R. ‘Genoveva’ og vildarten R. williamsianum med hinanden. I 1944 eller -45 blev krydset for første gang registreret.

Som selve arten williamsianum, blomstrer R. ‘Moerheim’s Pink’ ret tidligt. I milde forår fra ultimo april. Blomsterne er klokkeformede og lys lillarosa med en sart mørkere priktegning. Randen er let kruset, og en smule mørkere. Selve blomsterklasen er let med omkring 8 blomster. Den er meget rigtblomstrende.

En tydelig arv fra R. williamsianum er de ovale smukke blade, som i tilvækstperioden er let bronzefarvede. På 10 år bliver planten ca. 90 cm høj og 110 cm bred. Som de fleste williamsianum-hybrider udvikler planten sig godt i lys skygge, eller på husets nordside.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Rhododendron, Rhododendron/Azalea løvet, Rhododendronportrætter, Rosa Rhododendron og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s