AKTUELT I FEBRUAR

Surbundshaven i februar

I denne måned har man næsten “fri”. I år har der ikke været tung sne som kunne tynge planterne for meget. Afdækning mod stærk frost har heller ikke været aktuelt. Jeg kommer til at tænke på en nabo, som engang grundigt forklarede mig forskellen på at være sejler og gå op i sin have: “Det hedder lystsejler og havearbejde” sagde han! Ikke desto mindre glæder jeg mig til foråret, og til igen at arbejde i haven.

Selv om jeg i januar skrev, at man skulle passe på med vinterdækningen, har jeg alligevel skærmet, men ikke dækket, nogle planter som står udsat for solen. Det er nogle dværgrhododendron, som på den solbeskinnede og tørre plads under en stor Atlasceder, kan risikere at få nogle tørkeskader, når den skarpe forårssol titter frem. Jeg har taget de længste grene fra juletræet, og stukket dem lodret i jorden foran planterne. Det skærmer mod solen, og alligevel kan vinden tørre planterne, så svampeskader grundet fugt undgås.

Grangrene stukket lodret i jorden, foran små planter, skærmer mod forårssolen.

Grangrene stukket lodret i jorden, foran små planter, skærmer dem mod forårssolen.

For et par aftener siden lod jeg mig lokke af “www.pottertons.uk” hjemmeside, til at købe lidt sjældne planter, som er svære, eller umulige at få fat i herhjemme. Det var i hovedsagen små surbundsplanter, men også lidt til vores stenbede med kalket eller alm. gruset jord. De kommer med posten slut i marts. Forhåbentlig har det allerede til den tid været så forårsagtigt, at arbejdet i haven allerede så småt er begyndt.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Artikler, Dværg Rhododendron, Gode råd, Plante problemer og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s