RHODODENDRON ‘FASTUOSUM FLORE PLENO’

R. 'Fastuosum Flore Pleno' med delvist fyldte blomster

R. ‘Fastuosum Flore Pleno’ med delvist fyldte blomster

Portræt af en hybrid

Brødrene Francoisi fra Ghent står bag ved dette kryds mellem R catawbiense (USA) og R. ponticum (Europa). Planten har været kendt og produceret i hele Europa fra før 1846.

Det specielle ved blomsterne er den halvfyldte form, som skyldes at nogle af støvdragerne er forvandlet til kronblade. Farven er lys blåviolet, indv. mod midten næsten hvidlig. Øverst er der en flot grønbrun tegning. Blomsterklasen indeholder 15-17 blomster, med lang holdbarhed fra begyndelsen af juni. Planten hører hermed til de sentblomstrende.

Væksten er kraftig med ret store blade. Planten er uhyre modstandsdygtig overfor både vind, sol og frost. Den har meget store anvendelsesmuligheder, som solitærplante, læplante eller hækplante. Den tåler beskæring. Væksten er hurtig, og på 20 år er den ca. 250 cm høj og en halv meter bredere.

Vores plante er anskaffet for ca. 35 år siden. Den er nu godt 4 m høj. Da den blev for stor til pladsen, valgte vi at stamme den op. På den måde er den et “lille træ” med 3 stammer, og en god overstander til mindre Rhododendron og Japanske Azalea. Den er placeret i helt sydvendt højbed. 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Blå Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter, Violette Rhododendron og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s