EFTER STORMENS RASEN – 3

De 2 MEGET mindre R. 'Onkel Dines' i blomst den 25.5.2014. Tilvæksten er nu i fuld gang, og ser ud til at blive større og kraftigere end de sidste mange år. Kronerne er små og skæve, det vil rette sig. Vi nyder lysets spil i stammerne, en karakter i haven som er ganske uventet.

De 2 MEGET mindre R. ‘Onkel Dines’ i blomst den 25.5.2014. Tilvæksten er nu i fuld gang, og ser ud til at blive større og kraftigere end de sidste mange år. Kronerne er små og skæve, det vil rette sig. Vi nyder lysets spil i stammerne, en karakter i haven som er ganske uventet.

Når enden er god!

Fra midten af marts havde de 2 væltede Rhododendron “Træer” vores fulde bevågenhed. Hos os i Hørsholm manglede der regn, også i den grad, og vores frygt var, at de delvist ødelagte rødder ikke kunne “føde” kronerne i over 5 meters højde. Der blev vandet flere gange, og det er en kold fornøjelse med vandslangen i hånden i 15-20 minutter! Bedre blev det ikke i april, men det hjalp at vi igen kunne sætte tryk på vores vandingsanlæg. Det nød alle de andre planter i samme område godt af. I løbet af måneden kunne vi se en udvikling i blomsterknopperne – og midt i maj sprang så blomsterne ud.

Der er blevet gødet ekstra meget i år, og bliver stadig vandet. Nu er rodvæksten i gang, og vi er temmelig sikre på, at de store planter overlever den barske omgang.

Den situation som opstod i december var en ny udfordring. Under de store tætte planter voksede forskellige Hosta og bregner. Da vi fyldte bedet omkring de væltede rødder op med spagnum i december, var det ikke muligt at lokalisere de nævnte bunddækkeplanter. Selv om der kom op mod 70 cm spagnum oven på en del af det gamle bed, er de allesammen dukket op i overfladen, og ser ud til at trives. Det lys der blev skabt, grundet det store reduktion af kronerne, har også givet mulighed for at plante et par andre Rhododendron i bedet.

Nabobedene synes også om al det lys som pludselig er kommet til, så alt i alt, var det en sorg at se de flotte plante ligge ned, og dog alligevel en fornøjelse at se den del af haven i et “helt nyt lys”

“Og så er der nogen som påstår at Rhododendron er vanskelige planter”!

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Beskæring og opstamning, Gode råd, Rhododendron og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til EFTER STORMENS RASEN – 3

  1. Evie siger:

    This is the right site for anyone who wants to find out about thgis topic.
    You realize so much its almost hard to arguue with you (not that I actually would want to…HaHa).
    You definitely put a brand new spin on a subject that has been discussed for ages.
    Great stuff, just great!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s