FUGLELIV BLANDT RHODODENDRON

Lige nu er det spurve, men alle slags fugle er glade for at drikke fra lavereliggende sten nede i truget.

Lige nu er det spurve, men alle slags fugle er glade for at drikke fra lavereliggende sten nede i truget.

Kom insekterne til livs

Vi er så heldige at eje nogle stentrug. De er placeret forskellige steder rundt omkring i haven. Nogle er mere synlige, andre står inde mellem mindre planter, således at småfuglene føler sig trygge, når de er tørstige. For den lille ulejlighed med at fylde vand i, får vi til gengæld glæden ved fuglelivet, samt fuglenes store appetit på diverse insekter i vores Rhododendron.

Når noget af vandet fordamper, kan det være svært for en lille fugl, at nå ned til vandspejlet. Her kommer “det lille tip”: Vi har lagt nogle større og mindre brosten ned i trugene. Det giver fuglene mulighed for at hoppe længere ned og nå vandet, inden der igen bliver fyldt op.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Gode råd, Insekter og deres skader og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s