AKTUELT I JULI

R. 'Chippewa' er en dværgazalea med amerikansk oprindelse i 1940. Den blomstrer fra ultimo juni og et stykke ind i juli.

R. ‘Chippewa’ er en dværgazalea med amerikansk oprindelse i 1940. Den blomstrer fra ultimo juni og et stykke ind i juli. Den sene blomstring skyldes arvegods fra R. nakaharae. Den meget kompakte og lave plante produceres i Danmark.

Surbundshaven i juli

Juli er sommerferie, og ganske smart er det, at juli også er en slags sommerferie i surbundshaven. De fleste Rhododendron er helt afblomstrede. Nogle få sene japanske dværgazalea, samt amerikanske arter med duft, kan stadig glæde os med de skønne blomster.

R. arborescens fra Pensylvania og Alabama blomstrer hos os i juli. Den dufter af "Heliotrop".

R. arborescens fra Pensylvania og Alabama blomstrer hos os i juli. Den dufter af “Heliotrop”.

Surbundshaven stiller ikke mange krav til vedligeholdelsen om sommeren. Det skulle da lige være lidt vand, hvis vi render ind i tørre perioder. Det er blevet for sent at beskære planterne. Gødskning og evt. afbrækning af visne blomster, er også et overstået kapitel. Planterne skal simpelthen have fred til at vokse, danne nye blomsterknopper til næste år, og udvikle deres rodsystem. Med andre ord kan surbundshaven holde ferie sammen med os!

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Azalea, Gode råd, Japanske Azalea, Rhododendron med duft, Rosa Rhododendron og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til AKTUELT I JULI

  1. Vi har alvorlig tørke på Samsø, så ingen ferie til os. Skyerne går pænt udenom, så alt er meget tørt her.
    Vh
    Lisbeth

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s