RHODODENDRON ‘KLEINER PRINZ’ – bunddækkeplante

R. 'Kleiner Prinz' fotograferet i Westerstede i 2010.

R. ‘Kleiner Prinz’ fotograferet i Westerstede i 2010.

Portræt af en hybrid

I 2010 blev R. ‘Kleiner Prinz’ tildelt “Oldenburger -Zertifikat” på udstillingen i Westerstede. Det er fuldt forståeligt, da der ikke er så mange rigtig røde dværgrhododendron, og især ikke med så store blomster.

Planten daterer sig tilbage til en tysk hybridisør ved navn Walter Nagel i 1977. Det moderlige ophave er ukendt, men faderen er R. ‘Multiflorum’. Resultatet er blevet en ekstrem kompakt plante med meget store renrøde blomster. Blomstringen finder sted fra primo maj. For enden af hver lille gren sidder 2-3 knopper. Den enkelte blomst er ca. 3 cm i diameter.

Væksten er dværgagtig kompakt med mange små knopbærende kviste. De stedsegrønne blade er mørkegrønne og halvblanke. På 10-15 år er planten ca. 30 cm høj og 50 cm bred. Planten er en fin bunddække i større bede, eller anvendt som forkantsplante og i stenbedet. Plantepladsen skal helst være uden for megen middagssol, for at skåne knopperne i marts/april. En lys skygget planteplads er at foretrække.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Artikler, Bunddækkeplanter, Dværg Rhododendron, Gode råd, Japanske Azalea, Nyheder Rhododendron, Røde Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til RHODODENDRON ‘KLEINER PRINZ’ – bunddækkeplante

  1. Nina Krogsrud siger:

    Vi har en 1 mtr høj blålilla “azalea”, som er ca 15 år gml. Den har ikke blader på de nederste 40-50 cm og den har brune pletter på bladene, men der er enkelte skud og kommende blomster. Den blomstrer som den første blandt små azaleaer/bunddække og rododendron. Den står mod østvendt mur, og der har i alle år været et æbletræ, som har taget noget plads. Den bøjer sig frem. Skal jeg beskære lidt, meget eller købe ny. Den får rododendron gødning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s