HJÆLP! PROBLEMER MED RHODODENDRON

Når planterne ikke trives eller er for store

Har du overtaget en gammel have? Mistrives dine planter? Er planterne blevet for store? Kan de beskæres? Hvordan fornys bedet? Kan blomstringen strækkes fra marts til august? Hvilke Rhododendron har de smukkeste blade, og hvilke andre planter er med til at tilføje ekstra oplevelser i surbundsbedet?

Jeg kan hjælpe dig med alle spørgsmålene og mere til. Jeg kommer i hele Storkøbenhavn og Nordsjælland. Prisen er 500,00 pr. time samt et på forhånd aftalt kørselsgebyr. Til slutbeløbet tillægges moms. Regn med 2-4 timer efter opgavens omfang.

Kontakt mig på mobil 2577 6453, eller send mig en mail (rhodospecialisten@gmail.com) med telefonnummer, så laver vi en aftale. 

_NBS9261

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Artikler, Beskæring og opstamning, Gødskning, Gode råd, Plante problemer, Rhododendron sygdomme og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til HJÆLP! PROBLEMER MED RHODODENDRON

  1. Henning Kestner siger:

    Min eneste rododendron har startet med gule blade i år. Nu et vi i juni og selvom jeg har “toppet” den med spagnum i efteråret 2019 og vandet vildt meget siden så er bladene stadig gule. Planten har givet de sædvanlige blomster i sædvanlige mængder.
    Hvad sker der på Amagers nordspidsen?

  2. Jeg tror ikke planten har ønsker om at flytte fra Amagers nordspids – det lyder mere som den er sulten. Du har topdresset og vandet, men ikke gødet – det skriver du i det mindste ikke noget om. Har du dresset med grov spagnum, eller har du dresset med rhododendronjord! Hvis planten oprindeligt er plantet i grov spagnum, og gødet hvert forår, burde den se glad ud. Er den plantet i rhododendronjord, som har den rigtige surhedsgrad, men måske er blevet for tæt (klæg) af den meget vanding, også fra vorherres side hele sidste efterår, får rødderne ikke den nødvendige ilt. Hvis ikke planten er meget stor, vil jeg anbefale dig hurtigst at grave den op, og nyplante den i GROV spagnum (det kunne være Linnea). Ca. 10 cm spagnum under planten, og mest muligt rundt om den. Gød derefter med det samme med en god surbundsgødning (det kunne være OSMO). Årets tilvækst bør herefter blive grøn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s