HVERKEN SUR JORD ELLER RHODODENDRON! – ASPARGES

ASPARGES – HVIDE PÅ EN NEM MÅDE

Selv om denne blog næsten 100% drejer sig om planter til surbundsbedet, falder jeg alligevel for fristelsen, til at komme med en idé til noget helt andet.                                         Vi Har en ganske lille køkkenhave. Mest for sjov og til glæde for børnebørnene. På trods af både størrelse, og placering ved husets nordside (med almindeligt dagslys), får vi en del ud af den smalle strimmel jord.

Mine kone elsker asparges. De skal helst være hvide. Det bliver de kun hvis der bliver hyppet jord omkring skuddet, når det er kommet op. Det er upraktisk hvor pladsen er trang, og aspagersplanterne i løbet af årene, ligesom har valgt at komme op hvor det passer dem bedst.

Her er så den gode idé. Hun har klippet nogle grimme elektrikerrør af i passende længder. Så snart et skud viser sig, sættes der et rør over det. Samtidig fyldes røret med jord. Så går der 3-4 dage, så er aspargestoppen igen oppe i det fri. Herefter fjernes røret og toppen klippes af – og tænk hvor smart – røret har den rette højde, så aspargesskuddet kan lige være i gryden! 3 planter giver 30-40 hvide asparges.

Røret er fjernet. Aspargesskuddet har lige længden til gryden.

Røret er fjernet. Aspargesskuddet har lige længden til gryden.

aspargestoppen er kommet op gennem røret på 3-4 dage

aspargestoppen er kommet op gennem røret på 3-4 dage

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Andre planteportrætter, Artikler, Gode råd. Bogmærk permalinket.

Et svar til HVERKEN SUR JORD ELLER RHODODENDRON! – ASPARGES

  1. Lisbeth siger:

    Tak for idéen, genialt :)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s