RHODODENDRON ‘CHIPPEWA’ – bunddækkeplante

R. 'Chippewa'. Foto: 07.07.2015. Planten er i et bed med mange større og mindre Rhododendron i næsten fuld sol.

R. ‘Chippewa’. Foto: 07.07.2015. Planten er i et bed med mange større og mindre Rhododendron i næsten fuld sol.

Portræt af en hybrid – (sent blomstrende) 

En af de senest blomstrende japanske azalea, er R. ‘Chippewa’. Netop den 1. juli i år (2015) åbnede den sine store klare rosa blomster. De dækker fuldstændig løvet og fanger virkelig blikket! Blomstringen varer til hen over midten af juli.

Planten har sin oprindelse i New Jersey i USA, hvor makkerparret Bobbink & Atkins i 1940erne lavede krydsninger mellem R. kurume eller R. kaempferi med R. indicum. Mange forskellige navnesorter blev resultatet af disse krydsninger, og en af dem produceres og sælges stadig i Danmark, og det med god grund.

R. ‘Chippewa’ har meget store (indtil 65 mm Ø) klart rosa blomster. Indvendig er der en mørk rosarød plettegning. Dybest i ganen er farven mørkerød. Blomsterne er vidtåbne og let krusede i kanten. Løvet er lysegrønt og planten er stedsegrøn. Væksten er udbredt og flad, efter 10 år omkring 30/35 cm høj og 80 cm bred. Det er en virkelig god bunddækkeplante i godt lys mellem større Rhododendron, i forkanten af et surbundsbed, eller i et alpint  bed. Flere planter sammen, kan anvendes som bunddække i lysninger i større bede.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Bunddækkeplanter, Japanske Azalea, Rhododendronportrætter, Rosa Rhododendron og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s