RHODODENDRON MICRANTHUM ‘BLOOMBUX’ – 2

De lille "hæk" blev plantet primo maj 2015. Billedet er fra d. 27. aug. 2015. De 3 planter er allerede vokset sammen til en enhed.

De lille “hæk” blev plantet primo maj 2015. Billedet er fra d. 27. aug. 2015. De 3 planter er allerede vokset sammen til en enhed. Længden på ydersiden er 140 cm.

Forsættelse af en succes!

Den 15. marts 2015 skrev jeg under samme titel om denne nye dværgrhododendron. Planterne “groede ikke fast” i planteskolen. De blev revet væk. Også de planter vi havde tænkt os at beholde som udstilling!

Nu er der igen planter til salg – hvor længe det lager rækker, kan der ikke spåes om! De findes i rhododendronafdelingen hos Aldershvile Planteskole, Bagsværdvej 194, Bagsværd.

Nu har vi oplevet endnu en sommer med ‘Bloombux’ i haven, og de rosende ord fra tidligere kan kun gentages. Imidlertid plantede jeg en lille “hæk” (3 unge små planter) i foråret mellem 2 store sten. De fyldte ikke meget dengang. I løbet af sommeren er de vokset til. Ydersiden er blevet studset et par gange, mens de har fået lov at vokse i højden. De blomstrede i juni-juli, og siden har de sat en masse knopper til næste år. Når den blomstring er forbi, vil jeg straks efter vælge en højde på “hækken”, og klippe den i facon. Læs mere om den dejlige plante i hovedartiklen.

R. ‘Bloombux’ som hæk langs flisegang. Foto den 11. juni 2017. Planterne blev klippet på både top og sider efter blomstring i 2016. Alligevel er blomstringen overdådig sommeren efter.

https://rhodospecialisten.wordpress.com/2015/03/14/rhododendron-micranthum-bloombux/

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Artikler, Beskæring og opstamning, Gode råd, Japanske Azalea, Nyheder Rhododendron, Rhododendronportrætter, Rosa Rhododendron og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s