NU ER DET FORÅR – DEN 27. MARTS 2016

Billederne fra haven i dag, er tænkt som inspiration. Sneforsythia’en kan købes og plantes nu. Løg og Knolde kan lægges til efteråret. Julerosen kan købes og plantes nu, og den flotte storbladede R. sutschuenense findes på de velassorterede planteskoler. 

Cyclamen alpinum i marts. Den ligner meget C. coum, men er mindre, og blomstrer 2-3 uger tidligere.

Cyclamen alpinum ligner meget C. coum, men er mindre og 2-3 uger tidligere. I år siden den 5. marts *

Indtryk fra haven i dag (2. påskedag)

Abeliophyllum distichum har været i blomst nogle dage. Den dufter herligt.

Abeliophyllum distichum (Sneforsythia) har været i blomst nogle dage. Den dufter herligt*

Helleborus hybrid plantet mellem Hydrangea (Hortensia)

Helleborus (næsten sort hybrid) plantet mellem Hydrangea (Hortensia). Julerose/Påskeklokke skal plantes i almindelig til leret havejord. Det er aldrig lykkedes særlig godt hos os. For et par år siden satte vi nogle planter mellem vores Hydrangea i sur jord. Det fungerer. Der er fleres forsk. i bedet.

Iris reticulata fra Libanon skal have stenet/gruset jord. Her vokser den bedst i forkanten af et hævet surbundsbed, hvor der er et naturligt dræn.

Iris reticulata fra Libanon skal have stenet/gruset jord. Her vokser den bedst i forkanten af et hævet surbundsbed, hvor der er et naturligt dræn.

*Se artiklerne om Cyclamen (Alpevioler),  Abeliophyllum distichum (Sneforsythia) her på bloggen. Glem ikke at se eller gense artiklen om Rhododendron sutchuenense, den springer ud i morgen. 

ABELIOPHYLLUM DISTICHUM – SNEFORSYTHIA

CYCLAMEN COUM I MARTS – og Cyclamen trochopteranthum i januar

RHODODENDRON SUTCHUENENSE

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Andre træer og surbundsbuske, Artikler, Gode råd, Løg, Små surbundsplanter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s