NU BLOMSTRER VORES KALMIA

Så rigtblomstrend er Kalmia, og så forskellig fra Rhododendron. Surbundsbedets nye oplevelse. Foto 09.06.2016

Så rigtblomstrende er Kalmia, og så forskellig fra Rhododendron. Surbundsbedets nye oplevelse.    Foto 09.06.2016

Hvorfor forbigås en af sommerens smukkeste blomsterbuske?

Netop nu er vores dejlige Kalmia-buske sprunget ud. De er den smukkeste forlængelse af blomstringen i surbundsbedet. Som Rhododendron tilhører Kalmia lyngfamilien, og Kal-mia skal passes på helt samme måde som Rhododendron. Plant den i sol eller vekslende sol/skygge, og nyd de dejlige skålformede flerfarvede blomster efter hovedblomstringen i Rhododendron.

Kalmia 'Snowdrift' er en høj slank busk i haven. Den er dækket fra to til tå med helt renhvide blomster. foto 09.06.2016

Kalmia ‘Snowdrift’ er en høj slank busk i haven. Den er dækket fra top til tå med helt renhvide blomster. foto 09.06.2016

* Læs artiklen: Kalmia, nu skal det være

og besøg din planteskole netop nu, hvor du kan vælge mellem de skønneste blomsterfarver.

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Andre planteportrætter, Andre træer og surbundsbuske, Artikler, Gode råd og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s