OKTOBERREGN OG FARVER

Indtryk fra vores surbundshave (oktober i rhododendronhaven)

Når vi ser ud af vores vinduer en regnvåd oktoberdag, hvor lyset varsler vinter, temperaturen nærmer sig nul og regnen slører konturerne, er det en oplevelse, som vi gerne vil dele med alle haveejere. Derfor dette lille indlæg

10. okt. 2016 - og stadig med utallige blomster. Til maj er der endnu flere blomster.

10. okt. 2016 – og stadig med utallige blomster. Til maj er der endnu flere blomster.Mest fantastisk er den småblomstrede Rhododendron trichostomum var. ‘Collingwood Ingram’. Mens det endnu var sommerligt varmt, de sidste dage i august, begyndte den som hvert efterår at blomstre. Nu 6 uger senere står den stadig med utallige blomster. Jeg kan ikke nok anbefale at plante den i forkanten af surbundsbedet, hvor den lyser op både i maj og september. Den produceres i Danmark, så din planteskole bør kunne skaffe den. Tilmed skiller den sig ud fra resten af bedets planter med sine små blade.

Acer shirawasanum 'Aureum'

Acer shirawasanum ‘Aureum’.  Vi  har kun småtræer haven. To af dem udvikler i disse dage de skønneste bladfarver. Den efterhånden gamle og store “gule løn” får orangerøde blade, og den kinesiske Kornus er ved at få røde blade.

Cornus kousa 'Satomi' ('Miss Satomi')

Cornus kousa ‘Satomi’ (‘Miss Satomi’)

Cyclamen hederifolium blomstrer fra primo august og til ind i oktober. Løvet srtår flot stedsegrønt gennem hele vinteren.

Cyclamen hederifolium blomstrer fra primo august og til ind i oktober. Løvet står flot stedsegrønt gennem hele vinteren. Ikke mindst vores udbredte “tæpper” Cyclamen har blomstret med mange hundrede blomster, og har stadig mange blomster. Imellem har vi efterårsblomstrende Krokus, som på trods af deres oprindelse trives godt i vores porøse spagnum. Jeg har skrevet om disse planter, og om de blå Ensian tidligere, så prøv at slå artiklerne op, der er god inspiration til farver i efterårshaven.

I søgefeltet kan der bl.a. søges på følgende artikler:

  • Rhododendron trichostomum
  • Rhododendronblomster i august
  • Efterår i surbundsbedet – Gentiana sino-ornata
  • Cyclamen blandt Rhododendron i efteråret
  • Crocus i oktober
  • Cornus – der er flere artikler som “dukker op”

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Andre planteportrætter, Andre træer og surbundsbuske, Artikler, Bunddækkeplanter, Dværg Rhododendron, Gode råd og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s