NÅR DET KRIBLER OG KRABLER (INSEKTER)

Spruzit – miljøvenligt insektmiddel tilbage i handlen. FRA 2020 ER DET KUN MULIGT AT KØBE PRODUKTET I SPRAYFLASKE:  “ECO STYLE, INSEKTFRI KLAR TIL BRUG”

I princippet skal vi ikke gribe ind i naturens orden – altså heller ikke sprøjte. Til tider kan mængden af insekter være så overvældende, at selv ikke havens fugle har mere appetit. Her er redningen i form af et økologisk bæredygtigt sprøjtemiddel, som efter en periode med leveringsproblem nu er godkendt og tilbage på markedet.

image001

InsektFri er baseret på pyrethrin I+II (pyrethrum), som er udtræk fra knopperne af den populære krysantemumblomst. Insekter, der kommer i direkte berøring med stoffet, vil næsten øjeblikkeligt lammes og dø. Den her viste pakning forsvinder fra markedet forår 2020. Sprayflaske fra ECOstyle med navnet “Insektfri – klar til brug” vil fortsat være i handlen. 

 

 

 

Spruzit har i mange år været det eneste middel jeg har anvendt mod insekter. Når jeg tænker tilbage på alle de ildelugtende insektmidler som var i brug, den gang min haveinteresse startede, kan det løbe koldt ned ad ryggen! Den gang gik man også mere hæmningsløst i gang med sprøjtningen. I de seneste mange år har jeg faktisk sprøjtet meget lidt, men til tider har især mængden af rhododendroncikader taget overhånd. Jeg sprøjter aldrig før efter kl. 20 eller senere hvis det stadig er lyst. Insekter samler sig sammen på bagsiden af løvet, for at beskytte sig mod dug og kulde. De er nemmere at ramme i flok. For det meste har en enkelt sprøjtning været nok, evt. med en gentagelse et par dage senere.  Det er ret fantastisk at se hvor hurtigt effekten indtræder. Spruzit har også været i brug i drivhus, på roser, dahlia og hvor bl.a. lus ellers optræder i hobetal.

Husk bier også er et insekt! Derfor sprøjter jeg meget sent, når bierne er gået til ro.

Se også artiklerne:

Rhododendron cikaden

Cikaden igen igen

Uønskede gæster i Rhododendron

Insekter er en del af vores økosystem

 

 

 

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Artikler, Gode råd, Insekter og deres skader, Plante problemer og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s