Sciadopitys verticillata ‘Dekora’

Parasoltræ sælges!

Denne pragtfulde plante må desværre “forlade” haven. Den har været hos os i 10 år, og plantepladsen var meget nøje udvalgt. Alligevel måtte vi sidste år sætte den i en stor potte. Planen var at finde et nyt sted – men det kræver, at vi fælder planter som vi ikke ønsker at undvære. Derfor sælger vi den til ny ejer, som vil sætte pris på det smukke træ.

Sciadopitys stammer fra Japan. Det er et stedsegrønt nåletræ med store “fede” nåle samlet i bundter som paraplystivere. Deraf navnet. Væksten er bred/opret og meget tæt. Træet kan blive meget stort, også i Danmark, men det tager rigtig lang tid. Det stiller samme krav til jord og gødning som Rhododendron. Planten vi nu skiller os med, har vokset i et ret stort surbundsbed på østsiden af huset. Der er  ingen skyggende træer og overstandere, så solen skinner på stedet når den viser sig. Rundt om har vi plantet sjældne dværgrhododendron og orkidéer, som vi ønsker at bevare. Parasoltræet kunne sagten blive stående nogle år, men mere langsigtet, ville det ikke gå. Derfor tog vi beslutningen om at lade den komme videre, inden den bliver for stor.

Sciadopitys verticillata ‘Dekora’ 

Vi anskaffede planten hos en tysk planteskole for 10 år siden. Den var dengang ca. 40 cm høj. I dag er den 135 cm fra pottekant. Den er fuldstændig regelmæssig i væksten. Vi har opstammet den lidt for 4 år siden. Denne sort af planten vokser 10-15 cm årligt. Den tåler moderat beskæring, ligesom fyrretræer, hvor tilvæksten kan klippes af tidligt i maj. Sorten ‘Dekora’ er mere slank i  væksten.

Prisen for træet er kr. 1400,00 ved afhentning i Hørsholm. Ring venligst for nærmere aftale på 3513 6053 om aftenen.

 

 

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Andre træer og surbundsbuske, Artikler og tagget . Bogmærk permalinket.

2 svar til Sciadopitys verticillata ‘Dekora’

  1. Hej Niels!
    Sciadopitys verticillata är bland de vackraste barrträd man kan finna, om jag bodde granne med dig skulle jag köpa den omedelbart.
    Hoppas din vackra planta hittar ett nytt hem hos någon som uppskattar dess skönhet.
    Hälsningar
    /Gunilla

  2. Du har ret, men vi måtte tage et valg. Vi har endda været en ekstra tur rundt i haven i dag, men fandt ikke den rette plads. Problemet er ikke nu, men når den vokser til, og skal have plads til at vise sin skønhed. Mange hilsner, Niels

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s