01.01.2018 – ÅRETS FØRSTE BLOMST – GODT NYTÅR !

Cyclamen blomster på vej

I det sureste, mørkeste våde vejr, som hverken hunden eller vi andre, føler stor trang til at bevæge os ud i, opdagede vi den! Fra køkkenvinduet lignede det en blomsterknop. Ved nærmere eftersyn var den ikke alene – der er flere – mange flere på vej. Bladene har været der siden november. De er runde og dyb karminrøde på bagsiden, mørkegrønne, nogle af dem med enkelte grålige tegninger. Solsorten er forlængst løbet med skiltet, men i mine optegnelser tyder det stærkt på, at det er Cyclamen trochopteranthum fra Tyrkiet. Nåh ja, vores er altså købt i England. Knolden blev for 4 år siden plantet mellem store sten i grov spagnum, opblandet med lidt muldjord og mange granitskærver. Stedet er varmt, og når solen beærer os med sin tilstedeværelse, er det lige i focus.

Cyclamen trochopteranthum med de første knopper den 1. januar 2018

Efter 2 nætter med henholdsvis -11 og -6 grader, samt dagsfrost. åbnede den ukuelige lille blomst sig den 10. januar. Flere er på vej!

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Bunddækkeplanter, Løg, Små surbundsplanter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s