RHODODENDRON ‘UTE SYE’

Portræt af en hybrid

R. ‘Ute Sye’ har 30-30 blomster i hver klase.

Fra Wolfgang Reich’s hånd i Tyskland kommer denne rigt- og småblomstrende lille Rhododendron. Oprindeligt krydset i 2001 mellem R. ‘Razorbill’, som nedstammer fra en frøplante af R. spinuliferum fra Peter Cox i Scotland, og den pragtfulde vildart R. dendrocharis. Den blev navngivet efter Reich’s svigerinde “Ute Sye”, og registreret i 2010.

Blomstringen finder sted omkring midten af maj. Knopperne sidder samlede i tætte klaser, de er hvide med vinrøde spidser. Den udsprungne klase indeholder op til 30 tragtformede lys vinrøde (pink) blomster, som indvendig er næsten hvide. Blomsterne sidder for enden af de oprette grene, og holder op til 3 uger, hvis planten ikke vokser i fuld middagssol.

R. ‘Ute Sye’ har en opret vækst, som er en del smallere end den er bred. Fra producentens side opgives den til på 10 år at blive 70 cm høj og kun 40 cm bred. Det er usædvanligt slankt – velegnet i mange haver, er jeg sikker på! Jeg har ikke kendt den længe nok til at “garantere” den meget smalle vækstform, men sikkert er det, at den ikke bliver bred. Den er fint hårdfør. Jeg anbefaler at plante den i vekslende sol/skygge. Hvis den holder den lovede slanke facon, vil den præsentere sig flot i en beplantning af lave bunddækkende Rhododendron.

 

 

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Dværg Rhododendron, Nyheder Rhododendron, Pink Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s