RHODODENDRON ‘PICASSO’

R. ‘Picasso’ fra H. Hachmann i 2009

Portræt af en hybrid

Nu er det om at holde tungen lige i munden. Der er nemlig 2 med det samme navn! Den første stammer fra Heinz Guyens tidl. end 2009, og den er lysende violet. Den anden kommer fra Hachmann’s planteskole, navngivet i 2009.

Det er den sidste, fra Holger Hachmann, som billedet viser, og som følger i denne korte beskrivelse. Ifølge de oplysninger jeg kan komme nær, ser det ud til at være en frøplante med ukendt, eller i det mindste med usikker herkomst.

Blomstringen finder sted fra omkring 1. juni eller senere. Knopperne er kraftigt karminrøde. Blomsterne er tragtformede, karminrosa med en gyldengrøn plettegning, hvilket får blomsterfarven til virke varm rosa med et orange anstrøg. Der er 9-16 blomster i hver klase.

Bladene er matgrønne og ret lange elliptiske i formen. Planten bliver på 10 år ifølge producenten ca. 140 cm høj og lidt smallere, omkring 120 cm. Hårdførheden angives til at være rigtig god (-22 grd.). Jeg har set den i Tyskland, hvor den har imponeret med sin lysende farve. Jeg anser den til at kunne vokse i både fuld sol, og let skygge. Størrelsen gør den velegnet i bedets baggrund, eller som middelstor hækplante.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Nyheder Rhododendron, Pink Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s