HAVEORKIDEER – ORCHIS FOLIOSA – SIDSTE PLANTER SÆLGES NU

Orchis maderiensis (Dactylorhiza foliosa) ml. afblomstrede Rhododendron.

Den smukkeste haveorkidé

Igen i år vil vi kunne dele en gruppe af denne skønne, store haveorkidé som er hjemmehørende på Madeira. Vores planter har været i haven i mere end 40 år, og det er KUN bulber fra disse planter som vi tager fra. Ialt har vi 6 store grupper, med tilsammen mere end 100 blomsterstilke.

Bulberne vil kunne afhentes i Hørsholm NU – efter nærmere aftale – de skal plantes i ren grov spagnum straks efter I har hentet dem. De kan plantes alene, flere sammen og mellem små Rhododendron. De blomstrer i juni ca. 4 uger og er 60-80 cm høje.

Hver bulbe koster kr. 150,00 Denne haveorkidé er ikke til salg på planteskoler.

GRUPPEN VISTE SIG AT INDEHOLDE FLERE BULBER END FORVENTET – DER ER DERFOR  NOGLE STORE FLOTTE BULBER ENDNU MED FORVENTET BLOMSTRING NÆSTE ÅR. DESUDEN ER DER NOGLE MINDRE BULBER TIL 100,00 KR PR. STK. SOM FØRST BLOMSTRER OM ET PAR ÅR. 

Der er et meget begrænset antal, som først kendes præcist, når den viste “klynge” er blevet delt. Interesserede bedes venligst ringe og reservere på telefon 3513 6053 eller mobil 2577 6453, eller send en mail til rhodospecialisten@mail.dk .

Det foregår efter først til mølle princippet, og når delingen har fundet sted, ringer jeg tilbage vedr. afhentning i medbragt lille flad æske/flamingo plantekasse fyldt med spagnum.

Læs om orkideer i haven: Haveorkideer i surbundshaven

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Artikler, Haveorkideer. Bogmærk permalinket.

4 svar til HAVEORKIDEER – ORCHIS FOLIOSA – SIDSTE PLANTER SÆLGES NU

 1. Jorn Ronsbo siger:

  Tak for det spændende tilbud om Haveorkide, vi vil gerne skrive os op i køen til tilbuddet.

  Med venlig hilsen Jørn og Ida Rønsbo Mobil. 42658424 og 23420568

  Sendt fra min iPad

  > Den 30. aug. 2018 kl. 16.08 skrev AT HAVE EN HAVE : > > >

 2. tove secher siger:

  Hej Niels. Vore rhodo. auriculatum har dannet frugter.Er det ikke usædvanligt? Måske pga varmen.Håber alt vel. Mvh Torben og Tove ved mølleåen

  Sendt fra min iPad

  > Den 30. aug. 2018 kl. 16.08 skrev AT HAVE EN HAVE : > > >

 3. Marie siger:

  Sommetider er det ikke smart at bo i Vestjylland 😞

 4. Det skal du nok ikke være ked af. Men har du ikke familie her i området? De kunne jo hente en plante, som jeg nok skal potte ordentligt, den skal blot plantes inden vinteren. Lang erfaring har lært mig, at orkidebulber ikke skal overvintres i en potte. Måske var det en løsning!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s