NU BLOMSTRER VORES EFTERÅRS KROKUS

Krokus i september og oktober

Crocus speciosus i blomst i surbundsbedet i oktober mellem helt lave dværgrhododendron.

Det er ikke snyd, det har intet med den varme sommer at gøre, og det er ikke “Nøgen Jomfru”. men en dejlig Krokus fra det sydlige Europa. Crocus Speciosus vokser fra Uralbjergene til Tyrkiet, i Grækenland og det tidligere Jugoslavien. Naturlige voksesteder er blandet granskov, gerne på kalkholdig bund, med grus og godt dræn. Den viser sig dog at være en flittig plante i et veldrænet surbundsbed. Faktisk sår den sig, og dukker op på steder vi aldrig har lagt de små løg. En anden art er Crocus pulchellus, som også viser sig egnet i surbundshaven. Løgene kan købes på velassorterede planteskoler, eller postordre i England. Hvis det ikke bliver vinter lige med første, kan de lægges endnu.

Den 3. november 2018. Vi har haft de første frostnætter, kun knap – 1 grad, og vores Krokus er kommet fint igennem. En glæde er det, at der stadig dukker flere blomster op!

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 400 Rhododendron i haven. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 17 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 10.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.

Et svar til NU BLOMSTRER VORES EFTERÅRS KROKUS

  1. John Degg siger:

    The crocuses look really nice ..Do you have any for sale or where can I buy them from

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s