CORNUS – BLOMSTRENDE OPLEVELSE I JUNI – ‘Venus’ og ‘Schmetterling’

Cornus kousa ‘Venus’

Cornus kousa ‘Venus’

Jeg havde en dejlig oplevelse i går hos en havekunde. Midt i haven står en stor overdådigt blomstrende Cornus. Den er sprunget ud i maj, og har endnu nogle ugers pragt tilbage. Jeg synes jeg måtte dele oplevelsen med mine brugere af bloggen. Cornus, enten det er den afbildede, eller en af de mange andre, er det midtsommerens største pragt i haverne. Husk på, at der til efteråret kommer de skønneste bladfarver inden løvfaldet.

De bliver smukkere og smukkere

Så imponerende er en Cornus kousa i sin 4. blomstringsuge. Jeg tror det er sorten ‘Schmetterling’. Billedet er fra den 17. juni 2019.

Jeg kunne ikke lade være med også at lægge dette foto, som jeg tog hos en af mine havekunder,  op på bloggen. Jeg synes ikke, man ofte nok kan fortælle om denne fortræffelige haveplante, som i 5-7 uger hen over Sankt Hans er en af havens smukkeste blomsterbuske – eller snarere DEN SMUKKESTE! Tænk så på det flotte efterårsløv i orange og røde nuancer.

Læs også:   Plant en Cornus kousa i Haven

Læs også:   Et flammehav i oktober

Læs også: CORNUS KOUSA ‘MISS SATOMI’ (syn. ‘Satomi’/’Rosabella’)

Læs også:

CORNUS KOUSA var. chinensis ‘TEUTONIA’ – lyser midsommer haven op.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Andre træer og surbundsbuske, Artikler og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til CORNUS – BLOMSTRENDE OPLEVELSE I JUNI – ‘Venus’ og ‘Schmetterling’

  1. tove secher siger:

    Hej Niels. Ja vi kender den jo!,,kh Tove

    Sendt fra min iPad

    > Den 13. jun. 2019 kl. 13.25 skrev AT HAVE EN HAVE : > > >

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s