CORNUS KOUSA – ENDNU ENGANG!

De bliver smukkere og smukkere

Så imponerende er en Cornus kousa i sin 4. blomstringsuge. Jeg tror det er sorten ‘Schmetterling’. Billedet er fra den 17. juni 2019.

Jeg kunne ikke lade være med også at lægge dette foto, som jeg tog hos en af mine havekunder,  op på bloggen. Jeg synes ikke, man ofte nok kan fortælle om denne fortræffelige haveplante, som i 5-7 uger hen over Sankt Hans er en af havens smukkeste blomsterbuske – eller snarere DEN SMUKKESTE! Tænk så på det flotte efterårsløv i orange og røde nuancer.

LÆS IØVRIGT ARTIKLERNE OM CORNUS HER PÅ BLOGGEN.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Andre planteportrætter, Andre træer og surbundsbuske, Artikler og tagget , . Bogmærk permalinket.

5 svar til CORNUS KOUSA – ENDNU ENGANG!

 1. Kasper Martinsson siger:

  Smukt billede af smuk plante! Tak for det. Lad
  os så få opskriften på, hvordan man skaber dette vidunder!

 2. Kasper Martinsson siger:

  Smukt billede af smuk plante! Tak for det. Lad
  os så få opskriften på, hvordan man skaber dette vidunder!

 3. Frank R. Andersen siger:

  Kornel er en pragtfuld familie, vi startede vores kornel fascination for få år siden, dengang da naboens fabelagtige røde kornel, stak sine fyldte blomstrende grene over hækken!
  Men da vi skulle høre hvad det var for en fætter, kunne han ikke huske hvad den hed!
  Heldigvis er min søster er gartner, og hun nemt hurtigt se, at det var en kornel.
  Da vi så engang kom på vores lokale planteskole her i 8660, havde de sat en 2meter høj hvid “Eddies White Wunder op lige i indgangen, så uagtet prisen og omfanget, skulle den bare med hjem bag i bilen og MEGET stille hjemad – siden har vi købt yderligere 3 varianter, og de giver fuld valuta nu her, når rhododendronnerne er ved at smide blomsterne for i år.
  Tak for tippet med osmo forresten, det gav virkelig knald på væksten i vore aldrene rhododendron.
  Og tak for en dejlig blog, nu også med vores dejlige korneller.

 4. Det er en sudbundsplante. Behandl den som Rhododendron – læs artiklerne her på bloggen

 5. Tak for de rosende ord om bloggen. Jeg er glad for, at du som så mange andre, kan se forskel på dine Rhododendron efter du er begyndt at bruge OSMO. Jeg har nu omkring 15 års erfaring med det produkt, og det lever virkelig op til ønskerne om sunde planter. At det så tilmed er muligt med produktet at redde gamle planter, så de igen bliver havens pryd, er jo en værdifuld ting for os haveejere. Hvor er det dejligt at høre om en have, hvor der er mere end en Cornus. Som jeg altid siger til mine kunder, plant en Cornus – eller flere – og glæd jer over en have som præsenterer endnu mere skønhed. Blomster midtsommer og dejlige høstfarver. Husk iøvrigt at frugterne smager godt. Klem indholdet ud, det er som marmelade (som de iøvrigt laver i USA), men lad være at putte hele frugten i munden, den kan godt være lidt læderagtig!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s