RHODODENDRON NAKAHARAE ‘MOUNT 7 STAR’ – bunddækkeplante

Overdådig blomstring i juli

R. nakaharae ‘Mount Seven Star’ fotograferet den 3. juli 2019. Den blev plantet i 1992 i bedet bag granitstenen, som den siden langsomt har overvokset, så den i dag danner en helt tæt lodret vækst klinet mod stenen. Blomsterrigdommen i juli hvert år er fantastisk.

Dette lille indlæg skal tjene som inspiration til anvendelsen af sentblomstrende Rhododendron i haven.

LÆS OGSÅ ARTIKLEN OM R. NAKAHARAE: Rhododendron nakaharae – bunddækkeplante

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT, Artikler, Bunddækkeplanter, Dværg Rhododendron, Inspiration, Røde Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til RHODODENDRON NAKAHARAE ‘MOUNT 7 STAR’ – bunddækkeplante

  1. Kasper Martinsson siger:

    Så fin! Tak for du deler.

  2. Velassorterede planteskoler/havecentre bør have, eller kunne skaffe, de nævnte R. nakaharae og flere hybrider. De produceres i Danmark. Hvis vi skal beholde alsidigheden i udvalget, er det vigtigt at blive ved at omtale de arter og sorter som beriger haven mest.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s