RHODODENDRON OG ORKIDEER I JULI

Duft og skønne blomster – juli måneds oplevelser

R. prunifolium i fuld flor og med skøn duft – foto 17.7.2019. Denne vildart fra USA er en af de virkelig sentblomstrende Rhododendron. R. arborescens og R. viscosum ‘Sommerduft’ er andre gode bud på blomster i juli måned. De produceres i Danmark, og bør derfor kunne købes i velassorterede havecentre. Duften forstærkes altid hen mod aften, så det er gode naboer til terrassen.

 

Epipactis palustris (Sumphullæbe) er en skøn orkidé mellem lavere Rhododendron og i solen. Gruppen er fotograferet den 16.7.2019, men har allerede blomstret i næsten 2 uger.

 

‘Gøgeurt’ – Dactylorhiza hybrid formentlig mellem D. maculata og D. fuchsii fotograferet den 18.7.2019. Blomstringen startede for snart 2 uger siden, og vil vare næsten måneden ud. Gruppen bliver større for hvert år. Planterne er ca. 50 cm høje og vokser i vekslende sol/skygge.

Dette indlæg er udgivet i ‘inspiration’, Rhododendron og orkidéer, netop for at give inspiration til spændende blomster i havens midtsommerperiode. “Haveorkidéer” er nemme planter, en del krydser sig gerne indbyrdes og sår sig i surbundsbedet. Mange havecentre er begyndt at tilbyde orkidéerarter og sorter til haven.

Læs mere i de respektive artikler:

Rhododendron prunifolium – årets seneste blomst

RHODODENDRON ARBORESCENS (Sweet Azalea)

Haveorkidéer i surbundshaven

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Haveorkideer, Inspiration, Rhododendron med duft og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s