RHODODENDRON YAKUSHIMANUM ‘KARMINKISSEN’

R. yakushimanum ‘Karminkissen’ – foto udlånt af Basta Planter

R. yakushimanum ‘Karminkissen’ er med sin meget kompakte og lave vækst et virkeligt godt valg som forgrundsplante, i det lave stenbed, langs terrassens flisekant, eller hvor ønsket er en smuk stedsegrøn plante, med flittig blomstring og gode farver.

Omkring primo/midten af maj åbner de dybrøde knopper sig, og afslører de smukke karminrosa klokkeformede blomster, som i oprette talrige klaser dækker over den kompakte plantes løv. Blomstringen varer måneden ud.

R. ‘Karminkissen’ er som så ofte før, et produkt fra den tyske planteskole H. Hachmann. Krydsningen er foretaget så tidligt som i 1992 af Holger Hachmann, men der skulle gå 12 år inden den blev navngivet og frigivet i handel. Krydset består af vildarten R. yakushimanum ‘Koichiro Wada’ x R. ‘Ruby Hart’, som er en R. repens hybrid. Begge, især sidstnævnte er meget lavtvoksende/krybende planter. Produktet er blevet en lavtvoksende pudeformet plante, som efter de første 10 år er ca. 40 cm høj og 70 cm bred. Løvet er mørkegrønt og blankt omkring 3×10 cm. Hårdførheden er særdeles god. Den bedste planteplads er i fuld sol. Ved udstillinger i München i 2005 og året efter i Westerstede blev den udmærket med medaljer.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Dværg Rhododendron, Røde Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til RHODODENDRON YAKUSHIMANUM ‘KARMINKISSEN’

  1. Legehuset siger:

    Tak for at tage os med rundt i den eventyrlige verden af rhodendron! Altid rart med eksperter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s