GODT HAVENYTÅR 2021

– og rigtig god jul !

Haven blev for rigtig mange tilflugtsstedet gennem det næsten forgangne år. Det har kunnet ses på aktiviteterne i de brancher, som har med hus og have at gøre. Plantecentrene havde på tidspunkter svært ved at skaffe varer nok, og i al beskedenhed har denne blog også haft sine “kronede” dage. Det er ikke kun grundet planteportrætterne og de faglige råd, at bloggen læses. Det skyldes også billederne med det layout, som vores efterhånden gamle have besidder. Det bekræftes fra mange læsere af artiklerne: “50 år, med jord under neglene”. De er foreløbig blevet til 3. Et par mere, med nye og gamle foto’s, følger i det nye år. I det nye år vil jeg også skrive om nye miljøvenlige produkter til haven, og naturligvis om en del af de helt nye, eller gamle historiske Rhododendron, som vil blive tilbudt på Aldershvile Planteskole til foråret.

I al mørket trænger vi til lys og farver, og det kan ikke gå hurtigt nok. I mit arkiv har jeg fundet billedet af den tidlige lyng Erica carnea ‘Lohse’s Rubin’ som varsler foråret – og de forhåbentlig nye normale tider  – men bliv ved med glæde jer over jeres haver! Godt nytår!

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s