RHODODENDRON ‘GIRLSPOWER’

Portræt af en hybrid

R. ‘Girlspower’ i forsøgafdelingen hos producenten. Det ses tydeligt at det er en vel afbalanceret plante. De store mængder cremebrune knopper lover rig blomstring.

Det øverste billede er fra den 5. maj 2016. Billedet ovenfor er af en større plante hos Hachmann ultimo maj  2017. Blomstringstidspunktet er fra medio maj til primo juni. Igen er det en hybrid fra Henry Hesse syd for Hamburg, som Hachmann har taget i produktion. Faktisk allerede i 2017 blev den udbudt for første gang i Tyskland. Nu i 2021 i Danmark.

Det drejer sig om en hybrid mellem R. yak. ‘Fantastica’ og R. ‘Double Eagle’. (Sidstnævnte er en ikke særlig kendt hybrid fra før 1996 fra A.C.Korth/Californien – den har vidtåbne creme blomster med svage rosa tegninger og gylden gane).                                                 ‘Girlspower’ har store dekorative knopper, som i udspring er kraftigt røde. Blomsterne er i udspring mørkrøde til dyb rosa, senere i forløbet klart lysrosa. Ganen er vanillegul med en lille kraftig kirsebærrød tegning. Støvdragerne er korte og tykke (som en lille børste). De bredtåbne blomster sidder i tætte klaser af 10-13 stykker. Planten er meget blomsterrig.  Løvet er 10-14 cm langt og smalt elliptisk, mørkt og mat samt læderagtigt. Plantens vækst er opret og busket. På 10 år er den ca. 120×120 cm. Hårdførheden er god, og den kan anvendes både i vekslende sol/skygge og i fuld sol.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Nyheder Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter, Rosa Rhododendron og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s