RHODODENDRON ‘EDDY’

Portræt af en hybrid

Rhododendron ‘Eddy’ er en hybrid fra H. Hachmann’s Planteskole i Tyskland. Den går tilbage til 1995, og præsenteres først nu på det danske marked. Holger Hachmann oplyser ikke mange fakta om plantens oprindelse, men anfører et vigtig punkt: Blomstring forekommer de fleste år også i september.

De mørk laksrøde knopper åbner sig omkring 1. maj. Blomsterne er tragtformede, mørk vanillegule i centrum og med sart rosatonede kanter. De brunrøde punkter i det øverste kronblad, forstærker det samlede orange indtryk. Under kronbladene ses de orange “bægerblade” (Calyx – “Hose in Hose”).

Løvet er meget velformet, slankt og glat – ca. 10 x 3,5 cm. Hårdførheden angives til at være særdeles god. En plads i fuld sol vil uden tvivl være rigtigt. Det vil fremme forårs blomstringen, dermed også knopsætningen, og formentlig den 2. blomstring i det tidlige efterår. Hachmann anfører, at den righoldige knopsætning efter blomstringen om foråret, er rigeligt til en god efterføgende blomstring i sept. og igen næste maj.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Gule og orange Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s