RHODODENDRON ‘ERDBEERKUSS’

Portræt af en hybrid

Fra den tyske “multileverandør” (H. Hachmann) af  nye Rhododendron hybrider, udbydes i foråret 2021, for første gang denne rød-hvide storblomstrede sort. Blomsterklasen er nær det perfekte i opbygningen. Knopperne er store kogleformede og rigtig mørkerøde. Ydersiden af blomsterne er røde, med kun et lille strejf af lilla. Indvendig åbenbarer sig en stjerneformet næste helt renhvid tegning. Ganen er knaldrød forstærket af et strejf af dyb orange. I forløbet udvikles sart lillarosa “bløde” tegninger i den hvide stjerne. Støvdragere og griffel er dybrøde. Blomstringen finder sted fra ultimo maj og et stykke ind i juni. Der er tale om en meget rigtblomstrende sort.

Hybriden er opstået ved at krydse R. ‘Midnight Mystique’ med en ikke offentligtgjort prototype fra Hachmann’s utrolige beholdning – navngivet R. ‘Roxanne’.  R. ‘Erdbeerkuss’ er en viril plante, som allerede på 10 år er 170 cm høj. Væksten er opret med kraftige grene og et flot løv. Den er afprøvet til -22 grader – altså med hårdførhed! For at forlænge blomstringen, anbefales en plads med lettere skygge omkring middagstid.

Markedsføres hos Aldershvile Planteskole fra april 2021.

 

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Nyheder Rhododendron, Røde Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s