RHODODENDRON ‘RAIMUNDE’

Rhododendron ‘Raimunde’ fotograferet i privat have den 12. juni

Portræt af en hybrid

Det vil ikke være rigtigt at kalde denne Azalea for en nyhed, for den har sin oprindelse hos Hachmann ved Hamburg, hvor senior, Hans Hachmann, fremstillede krydsningen allerede i 1967. Hvorfor den ikke kom med i repertoiret før end i 1987, og hvorfor den ikke er særligt udbredt, står på min uvidenhedsliste!

Hvorom alting er, er det en dejlig plante, med store behageligt sødt duftende blomster fra midten af juni. Der er 7-9 store (indtil 11 cm i Ø), lys rosa blomster med kraftigere rosa tegninger i hver klase. Ydersiden er mørkere rosa, og indvendig i ganen prydes blomsten af en stor orange tegning. Som for mange Azalea’s vedkommende, finder blomstringen sted i juni.

‘Raimunde’, som iøvrigt er en hybrid mellem R. ‘Betty Kelly’ og R. ‘Cecile’, bliver på 10 år omkring 150 cm høj og lidt bredere. Væksten er kompakt og opret. Løvet er i udspring lyst bronzefarvet, og om efteråret ved løvfald orangegyldent.

Løvfældende Rhododendron – de såkaldte Azalea – er for det meste særdeles hårdføre, og bør plantes i fuld sol, eller i det mindste med sol en stor del af dagen. ‘Raimunde’ er ingen undtagelse. Den kan plantes solitært, eller også bruges mellem stedsgrønne rødviolette, violette eller blåviolette Rhododendron.

Introduceres hos Aldershvile Planteskole, forår 2021

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Azalea, Nyheder Rhododendron, Rhododendron, Rhododendron med duft, Rhododendronportrætter, Rosa Rhododendron og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til RHODODENDRON ‘RAIMUNDE’

  1. Mange tak for din spændende og interessant side! Er der egentlig også et sted hvor man kan bytte rhododendron planter under hinanden?

  2. Rhododendronforeningen havde i gamle dage nogle markeds/byttedage. Jeg kender kun de som blev afholdt i Nordsjælland. Haveselskabet afholder diverse arrangementer rundt om i landet. Nærmere kan jeg ikke komme det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s