RHODODENDRON ‘MADAME COCHET’

Portræt af en hybrid – historisk Rhododendron

Foto Hachmann Baumschulen

Her er der tale om en “historisk Rhododendron”. Den er blevet til omkring 1888 – eller tidligere i Frankrig. Skabt af en mand – hvis det var en mand – ved navn Bertin. Jeg synes jeg har mange muligheder for at dykke ned i fortiden, men i dette tilfælde må jeg melde pas. 

Hvorom alting er, så er den “taget ud af mølposen” af den tyske producent Bruns i Westerstede og af  Holger Hachmann ved Hamburg, som  beskriver planten som følger: “For tilhængere af historiske – måske gammeldags og knap så påtrængende blomsterpragt – er netop ‘Madame Cochet’ et bevis på den skønhed, som er gået i glemmebogen blandt tusindvis af hybrider.”

De regelmæssige 5 kronblade åbner sig til helt vidtåbne syrenfarvede blomster fra slutningen af maj – eller i begyndelsen af juni. Her er altså tale om en af de sentblomstrende Rhododendron!  Farverne er klare og holder sig godt blomstringen igennem. De enkelt blomster sidder på lange ret stive stilke, og danner en flot kuppelformet klase. Løvet er smalt, mellemstort, mørkegrønt og blankt. Selve plantens vækst er let og opret (den anses for at være en ponticum-hybrid). På 10 år bliver den omkring 140 cm høj og bred, med andre ord en plante som kan bruges i baggrunden, som læplante eller som del af en Rhododendronhæk. Hårdførheden er god.

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Nyheder Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter, Violette Rhododendron og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s