ALPEVIOLER I SEPTEMBER

Sensommerens højdepunkt

Når sommeren går på hæld, kan jeg ikke lade være at skrive om de dejlige ALPEVIOLER (Cyclamen) – det er blevet til flere artikler – så undskyld, hvis det bliver for meget!

De første blomster tittede frem allerede omkring 10. august. Siden er det blevet til flere, og det myldrer frem med blomster. Vi har dem mindst 10 forsk. steder i surbundsbedenes forkanter, og hvis jeg var endnu mere nørdet, talte jeg blomsterne i dag – vi er dog enige om, at der er mindst 500 blomster lige nu -og det fortsætter flere uger endnu!

I sidste uge var vores datter, som er fotograf forbi. Kan du ikke lige tage et par billeder, som du ser dem, Alpeviolerne, pressede jeg hende. Her er de:

Cyclamen hederifolium primo september 2021 – foto Trine Skjøldberg

Cyclamen kan købes som knolde, eller blomstrende planter i potter lige nu i planteskolerne. Det er ikke planter til stuen, kun til friland, hvor de er meget nemme. Se de øvrige artikler om Cyclamen her på bloggen.

Se også artiklerne om Alpevioler/Cyclamen:

cyclamen coum i marts

Farve blandt Rhododendron in efteråret – Cyclamen

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Inspiration, Løg. Bogmærk permalinket.

Et svar til ALPEVIOLER I SEPTEMBER

 1. Tove secher siger:

  Hej Niels
  Så godt billedmateriale du sætter på
  Dejligt at du inspirerer.
  Her nyder vi daglige ture i skoven
  Og i dag en cykeltur til dyrehaven og jeg fik gaflet mig et par gevirer til børnebørn.
  Håber at alt er vel hos jer.
  Vi har holdt guldbryllup for nylig og min fødselsdsg blev holdt i løtdags og der var gang i den med 8 børnebørn og en kværnen mellem vore børn og sviger.kh Torben og Tove

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s