ADVARSEL – TØRKE

Stedsegrønne planter må ikke tørre i den begyndende vækstsæson

Jeg har i dag den 21.4.2022 modtaget 3 forskellige mails med billeder af udtørrede Rhododendron.

I de sidste 2 uger har vi haft herligt forårsvejr. Bagende sol – en hel del vind – og slet ingen regn. Dertil kommer ret stærk nattefrost i nogle egne af landet, eller lokalt. Forhold som øger fordampningen fra planternes løv. Hvis ikke jorden/spagnummen er våd nok, kan planterne ikke erstatte væksttabet.

Måske henvendelserne i dag er en tilfældighed, måske billederne fra haverne er eksempler på planter, som ikke er passet optimalt – men jeg finder det vigtigt at advare nu, især hvis den tørre periode varer længere tid fremad. Så, ud i haven og mærk efter om jorden en våd – og frem med vandslangen. Husk “sjatvanding” ikke er nok – så brug lidt længere tid!

8432d01a-a0f2-4361-a2d8-466d71c4bf6f

 

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT og nyttigt, Gode råd, Rhododendron, Vanding. Bogmærk permalinket.

2 svar til ADVARSEL – TØRKE

  1. tovesecher@gmail.com siger:

    Ja tørt, her i havens vandes i lange baner, jej tænker i balance, så jeg mærker på jorden et stykke nede, som ikke skal drive af vand men være så vådt at man kan presse en dråbe ud Jeg gøder også med Osmo nu Tove

    Sendt fra min iPhone

  2. Ja, det går stærkt nu. I går mente jeg ikke jeg behøvede at vande – men nu i dag er jeg begyndt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s