SNEEN PYNTER – MEN KAN GØRE SKADE

Rosebud, opstammetr, tynget af sne

Billedet ovenfor er taget efter 5 timers uafbrudt snefald i Hørsholm. Det er superflot, meget upraktisk når der skal flyttes sne i en lang indkørsel, og måske ikke så godt for alle planterne.  Billedet viser vores store, høje og gamle Rhododendron ‘Rosebud’, hvis grene kan blive så tunge, at de brækker af ved basis. Jeg har derfor på denne, og andre planter, lempeligt skubbet sneen af med en kost.

 

LÆS OGSÅ: SNETRYKKET BLEV KATASTROFALT

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf 22 år (indtil 2023) med ansvar for Rhododendron på Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 40.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU (Gartnernes Afsætningsudvalg), Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT og nyttigt, Artikler, Rhododendron. Bogmærk permalinket.

4 svar til SNEEN PYNTER – MEN KAN GØRE SKADE

 1. Anette siger:

  Tak for en nyttig reminder, netop nu hvor det vælter ned med tung tøsne.
  God jul ønskes du og Suzanne fra Asserbo. Vh Anette

 2. Tak og god juj til dig også. Vi ses i det nye år, mange hilsner Niels

 3. Leif Andersen siger:

  Hej Niels
  Det var godt nok noget af en dynge sne i har fået der, der er vi i Mariager forskånet for så meget sne, men til gengæld bider frosten – 10 grader her til morgen.
  God jul ønskes du og Susanne, vi ses i det nye år.
  Vh Heidi og Leif

 4. Hej Leif og Heidi! På skyggesider har vi stadig lige meget sne, ellers er det fordampet lidt. Det er stadig smukt at se på. og rimfrosten pynter de steder sneen er faldet af. Vi bor koldere end I, vi var nede på -13,1 i går morges, og dagtemperaturen kom ikke over -4. Vores planter skal meget igennem, men også der er naturen jo fantastisk. Ligeledes god jul, godt nytår og på gensyn til varmere tider, Vh Suzanne og Niels

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s