GODT HAVENYTÅR 2023

Vi lever i en meget omskiftelig tid, med udfordringer som de færreste af os, havde troet vi skulle opleve igen. Pandemien, og nu krigen i Ukraine, har på den ene eller anden måde ændret vores hverdag, skabt begrænsninger og frygt for, hvad der måtte være forude. Klimaet, er også den daglige dosis af mindre gode nyheder. Alle taler om forandring, men sker der noget? – og det går langsomt!

Vores mere end 52 år gamle have mærker også klimaet. Perioder med hedebølger, tørke eller som for  nylig -16 grader lokalt her i Hørsholm, sætter sit præg på plantesortimentet. Alligevel klarer de fleste planter sig flot igennem – naturen er fantastisk! Jeg tænker dagligt over det, og er taknemlig for den gave det er, at kunne adsprede tankerne med små og store oplevelser, ude i vores lille stykke natur, som godt nok er skabt til stedet, men som vi værner om på bedste økologiske vis.

Det er sundt for både krop og sjæl at arbejde i, dyrke og nyde haven. GODT NYTÅR

R. Creamy Chiffon med frostkrystaller i minus 16 grd. den 17.12.22

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf 22 år (indtil 2023) med ansvar for Rhododendron på Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 40.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU (Gartnernes Afsætningsudvalg), Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i AKTUELT NYT og nyttigt, Artikler, Rhododendron. Bogmærk permalinket.

2 svar til GODT HAVENYTÅR 2023

  1. Susanne Nielsen siger:

    Rigtig godt nytår, og tak for de mange gode og nyttige nyhedsbreve i løbet af året.

  2. Marie siger:

    Godt nytår. Jeg er helt enig i, at det bliver spændende at se, hvor meget der ikke klarede den hårde frost. De seneste år har jo været usædvanligt milde, og så fristes man jo til at eksperimentere med mere frostsarte planter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s