Aktuelt

Efter 22 år hos Aldershvile Planteskole, besluttede jeg i juni måned 2022, at de lange dage, ofte i ikke så godt vejr, var ved at blive lidt for meget for min efterhånden fremskredne alder.

Jeg lægger mig dog ikke på sofaen – men fortsætter med at tegne haver, hjælpe med rådgivning om sygdomme, beskæring, udvidelser med nye planter  – kort sagt som altid, og sammen med jer, i jeres have.

Bloggen bliver naturligvis stadig opdateret. Jeg følger med i nyheder i planteverdenen. Kommer til at skrive om mange, mange planter, nogle som for længst burde være nævnt, og naturligvis også om nye erfaringer med surbundsbedet. I hele bloggens levetid har jeg opdateret de enkelte artikler, når ny viden er kommet til. Så til tider kan det betale sig at genlæse!

AKTUELT – MÅNED FOR MÅNED: brug søgefunktionen, skriv “aktuelt i …” (f.eks. august).  I perioden august 2013 til juli 2014, skrev jeg et indlæg om aktuelle gøremål i hver af de pågældende måneder.

Hvis du ønsker at få en mail hver gang jeg opdaterer denne blog, skal du trykke på knappen FOLLOW øverst til højre i dit skærmbillede. Herefter skal du indtaste din mailadresse. Du modtager så en mail, som du skal bekræfte. Herefter får du en mail, når der er nyt. Jeg lover det ikke bliver hver dag!

FACEBOOK: Jeg har oprettet en profil på facebook med korte opslag: rhodospecialisten

Som altid tager jeg gerne mod spørgsmål. Helst på mail (rhodospecialisten@gmail.com) og med fotos. Jeg besvarer alle henvendelser hurtigt. Langt hovedparten er også gratis. Er det meget store spørgsmål, f.eks. planter til en hel beplantning, mistrivsel i hele bede, vil jeg dog forinden bede om en mindre erkendtlighed. Besøg hjemme i haven, som også kan være aktuelt, koster efter nærmere aftale.  Et ønske jeg har haft i mange år: Skriv venligst hvor I bor, når I stiller spørgsmål. Det kan også være svært at give et seriøst svar, når man f.eks. ikke kender det lokale klima! Navn og mobilnummer, tak! Det er også underligt at svare en person, hvis navn/adresse er ukendt!

5 svar til Aktuelt

 1. Finn Larsen siger:

  Hej Niels
  Jeg har prøver at tilmelde mig før til din blok uden held håber det lykkedes denne gang
  Jeg var på Aldershvile planteskole forleden, jeg blev imponeret, jeg købte bl. Andet. En obiculare, og fik her at vide at den ikke kunne tåle gødning, passer det?
  Med venlig hilsen
  Finn Ladsen

 2. R. orbiculare er ikke specielt vanskelig med gødning – den skal jo også have noget at leve af. Dog er det bedst at gøde med en speciel rhododendrongødning. Pas på med at gøde for meget, da hellere 2 gang om foråret med 5-6 ugers mellemrum. Jeg anvender Osmo-surbundsgødning, og tager ikke specielle hensyn.
  Med venlig hilsen
  Niels

 3. Michael Rannje siger:

  Kære Niels, er der noget med vejret i år eller sidste år som gør at flere af mine rodoer i har blomst i år. Bl.a. har store onkel Dines ingen. Den står sammen med andre, herunder japanske ahorn og et kirsebærtræ. Jeg giver Osmo hvert år på dronningens fødselsdag og efter afblomstring i juni. Måske skal der tipdresses, men vil lige høre din mening.

 4. Kære Michael! Der er meget varieret blomstring i år. På nogle planter som forventet, på andre få, eller slet ingen. Det gælder mest de storløvede. Sidste års meget varme og tidlige forår skabte meget tidlige blomstring. Herefter tidlig tilvækst – og så blev det regnfuldt og koldt. Formentlig i den periode hvor de nye blomsterknopper dannes i selve tilvæksten. Derfor er der planter med mange blomster – de blomstrede på normal tid, med normal tilvækst. De tidlige blomstrede strengt taget for tidligt, og voksede for tidligt til. Der kan være mange andre årsager, men vi er flere nørder, som taler sammen, og mener næsten det samme. Dværgrh. med tilbagefrysninger i marts/april har klaret forfrysninger fantastisk. Flere blomstrer næsten helt uden løv, og ny skyder det fra de nøgne grene. Gødning medio april er fint. Hvis du gøder, som jeg, meget på en gang, er det nok i april. Husk OSMO svider ikke rødderne!

 5. Michael Rannje siger:

  Kære Niels, tak for dit svar. Det giver mening. Jeg har altid brugt Osmo på din anbefaling i mange år. Jeg går over til gødning en gang årligt i april. Mine rodoer er alle store og flere år gamle nu, Venlig Holern Michael Rannje ( min nabo var i øvrigt for flere år siden Allan Høxbro, der altid var god for et råd.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s