Info

“AT HAVE EN HAVE” er egentlig en titel med lånte fjer! Min afdøde svigerfar, maleren Georg Sand, skrev for mange år siden en havebog under denne titel. Mere rammende kan det ikke udtrykkes, hvis man brænder for, at delagtiggøre andre i ens egen passion, og bringe den viden videre, som man uundgåeligt opnår med tiden.

Rhododendron hører til en af verdens store familier, lyngfamilien. Der er omkring 2000 andre medlemmer, hvoraf mange er surbundsplanter – og så er der alle de mange andre planter, med samme krav til jordbunden. Det er især surbundsplanterne som har min interesse, men der er også en afstikker til de pragtfulde små perler, benævnt “alpine”, som jeg holder så meget af, og som fylder i havens mange stenbede.

Disse hovedinteresser har ført mig rundt til de fleste plantegrupper, og samtidig med mit arbejde gennem mere end 30 år, som surbundskonsulent på store planteskoler, har jeg en bred viden om HAVEN, en viden som jeg via denne blog vil dele ud af til andre interesserede.

Jeg kan kontaktes på mobil 2577 6453 eller via mail:  rhodospecialisten@gmail.com  hvis en plan over et bed, eller haven står på ønskesedlen. Jeg udfører haveplanen sammen med havens ejer, det giver det bedste resultat, og jeg er ikke dyr!

I ‘RHODO NYT’ 4/2015 skrev et medlem i foreningen: “To år efter var vi ikke helt tilfredse. De groede ikke så godt, og vi var i tvivl om, hvad vi skulle stille op. Vi besøgte planteskoler rundt omkring, og på Aldershvile Planteskole fik vi kontakt til rhodospecialisten Niels Skjøldberg. Der blev booket en aftale med ham, og han sagde “Mere spagnum, me-
re lys, flyt planterne og sæt en rhodohæk ud til vejen, beskær træer…” osv. Han fortalte om sorter, hybrider, vildarter og meget andet- herunder også Rhododendronforeningen. Vi er r i g t i g  g l a d e  f o r  v o r e s rhodohave, og nu da hybriderne er blevet til hæk, kan vi boltre os med vildarter i haven.”

Forsidebillede: Vores vestvendte rhododendronhave.