RHODODENDRON ‘ORANGE LILY’

Portræt af en hybrid

Rhododendron ‘Orange Lily’ i fuld flor i midten af maj.

‘Orange Lily’ er kryds mellem de to arter, ambiguum og concatenans.                      Resultatet er en småblomstret stedsegrøn busk med let opret vækst. Blomsterne er tragtformede og dejlig varm orange i udspring. De er samlede i lette klaser på 5-7 blomster. Senere er de lysere varm gule med orangerøde pletter, mens ydersiden er mere laksrosa. Planten er meget rigtblomstrende.                                                                         Løvet er småt og spidst med en frisk lysegrøn farve. Væksten er opret og meget let. På 25 år bliver planten omkring 130 cm høj og lidt bredere. Den tåler ret stærk beskæring i det tidlige forår, hvis den skulle blive for stor til voksestedet. Man kan også beskære den lige efter blomstringen, dog lidt mere moderat. Placeringen er sol til vekslende sol/skygge. Planten er ret ny på det danske marked, så selv om den produceres i Danmark, må man nok regne med at lede lidt efter den, eller bestille den på planteskolen.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler, Dværg Rhododendron, Gule og orange Rhododendron, Rhododendron, Rhododendronportrætter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s