PLANT EN CORNUS KOUSA I HAVEN

Cornus kousa ‘Miss Satomi’ (syn. C.k.’Satomi’) i den 6. blomstringsuge. Farven har været meget lysere, og er næsten rød til slut.

Cornus kousa ‘Teutonia’ i den 4. blomstringsuge

Cornus kousa er et overset lille træ/stor busk i haverne.

Cornus kousa stammer fra Japan og Korea. Planterne stiller samme krav til jord og gødning som Rhododendron, og kan plantes i de fleste haver, dog ikke i nye vindåbne haver.
De kan plantes både i skygge og fuld sol, men er flottest i solen. Vigtigt er det at plantestedet giver mulighed for at betragte planten både sommer og efterår, når den står med sine fantastiske gyldne/røde høstfarver.
De smukke hvide, rosa eller røde blade er ikke blomstens kronblade, men farvede højblade, som omgiver de små undselige blomster i centrum. Højbladene udvikler sig over flere uger til selve blomsterne springer ud. Herefter skifter højbladene farve, for til slut at falde af. Hele denne proces, som vi opfatter som blomstring, varer fra 6-8 uger. Normalt fra ultimo maj til primo juli. Derfor er planten så værdifuld i haven.
De bestøvede små blomster udvikler en sammenvokset frugt, gylden/rosa eller mørkere rød, som ligner en mini golfkugle for enden af en stilk. Senere på efteråret farves løvet inden det falder af. I USA er planten kendt under navnet “Dogwood Tree”. Her er den med til at farve skovene i oktober.

Læs også:  CORNUS ‘MISS SATOMI’ (syn. Cornus ‘Satomi’)

Læs også: ET FLAMMEHAVE I OKTOBER – efterårsfarverne

Læs også: CORNUS – BLOMSTRENDE OPLEVELSE I JUNI – ‘Venus’ og ‘Schmetterling’

Læs også: CORNUS KOUSA ‘VENUS’

Læs også: CORNUS KOUSA var. chinensis ‘TEUTONIA’ – lyser midsommer haven op.

Der er mange forskellige Cornus, en del af dem kan ses i min bog Rhododendron – og det der følger efter fra side 156. En ny Cornus kousa ‘Venus’ med op til 15 cm store renhvide “blomster” kan nu købes på planteskolerne.

Om rhodospecialisten

Siden 1975 passioneret samler af Rhododendron, Azalea og surbundsplanter iøvrigt. Har op mod 450 Rhododendron i haven, heraf mange vildarter. Desuden en stor samling alpine planter i havens stenbede og trug. Konsulent og disponent på planteskoler, heraf de sidste 20 år på en af Danmarks største planteskoler, Aldershvile Planteskole i Bagsværd. Fotograf med et digitalt billedarkiv på mere end 30.000 planter. Leverandør af billeder til fagblade, annoncer og andre medier. Forfatter til flere omfattende bøger om Rhododendron og andre surbundsplanter, en håndbog, artikler for GAU, Haven m.m., samt forfatter og fotograf til planteskolernes fagblad om Rhododendron. Havedesigner siden 1980. Foredragsholder siden 1990. Medlem af 'HAVEN'S rådgivningspanel. Rådgiver privat om beskæring og sygdomme og udarbejder haveplaner.
Dette indlæg blev udgivet i Andre træer og surbundsbuske, Artikler og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s